15 maj 2011

När Maya mötte Rocky.

Igår gjorde vi en dagstur till Mayas morfar som bor lite mer på landet än vad vi gör. D.v.s. att hans närmaste grannar bor ett antal hundra meter ifrån honom och han har en lada. Annars är det som här. Mayas morfar har nyligen blivit fodervärd åt en ungkatt vars tidigare husse och matte insåg att deras son var allergisk och därför inte kunde ha kvar Rocky. Maya är inte direkt van vid djur så hon var rejält nyfiken när vi kom dit och fick se Mjau som hon kallade honom. Först var hon reserverad och tittade mest på honom, följde efter honom när han smög på fåglar och letade efter honom när han försvann. Men hon klappade honom inte och när han kom nära så backade hon. Respekt. Strax innan vi skulle åka så kom han fram och ville kela lite och jag satt och klappade honom, Maya tar mod till sig och klappar lite lätt på hans rumpa. Illtjut! Hon alltså, av total lycka och glädje! Hon står på stället och trampar, skrattar och skriker. Sen måste hon titta hur han ser ut, och hon böjer sig fram för att se på hans ansikte. Klappar igen och proceduren börjar om. Det var så härligt att se henne och Rocky som var så snäll och tittade på henne men låg kvar och lät henne hålla på. Fin Mjau.
Ansats till att klappa, men vågar inte riktigt...
Kom morfar, följ med, Rocky går nu.
Rocky spanar på fåglar, han borde lära sig att ett högljutt barn inte är det bästa jaktsällskapet.
Ojoj, han kommer efter mig, lite läskigt...
...men spännande. Kom, ropar hon till Rocky.
Han ser ju så mysig ut, ska jag våga gå fram och klappa?
Titta, där är han igen!
Maya fick leka med min och min brors gamla skottkärra. Kul!
Morfars fina vildvuxna körsbärsträd stod i full blom.
Maya och morfar kollar in gräsklipparen...
...och tar en liten tur.

1 kommentar:

  1. Åh, det verkar ha varit en underbar helg. Idun reagerar EXAKT likadant på katter, det där glädjetjutet och trampet på stället. =) Hehe..

    Jag hittar inte era mailadresser, vare sig din eller Johans i min mail (eva.rinblad@gmail.com). Underligt.
    Så här kommer inbjudan till Iduns tvåårskalas:

    Vi längtar efter er! Efter ett långt, tungt och enbarmligt segt vinterhalvår med alldeles för mycket studier och arbete, har det nu blivit sommar, ljusa kvällar, äppelblom, humlesurr och lilla skruttan har fyllt två!

    Flera ypperliga anledningar att samlas alltså, och vi vill träffa er på picknick ute på gräsmattan hos oss (bakom huset) om vädret tillåter, annars trängs vi inomhus, gemytligt det med.

    Det kommer finnas kaffe, saft och kakor i en mängd som ingen kan bli besviken över. Lekplats nära inpå. Funderar i skrivande stund över mat.. blir vi hungriga finns en ypperlig pizzeria relativt nära oss. Åh, vad jag bestämmer bra.

    Så..
    Maya, Johan och du är hjärtligt välkomna att picknicka med oss under äppelträden vid Kanelgränd 23, söndagen den 5:e juni, från kl 14. =)

    Kram från oss!

    SvaraRadera