18 september 2011

Maya bakar bullar

Först på med förkläde och tvätta händerna sen i med jäst.

I med lite degspad och lös upp jästen. Häll därefter i resten av degspadet.

I med mjöl och rör om ordentligt. Gråt lite krokodiltårar för att mamma lägger sig i och tar sleven.

Sen ska det jäsa ett tag. På med en duk.

Ät en banan i väntan på att degen ska jäsa klart... (Det var en minut, de resterande 29 minuterna då?)

När degen har jäst klart ska man kavla ut degen. Blir du trött i benen är det bra med en tripptrapp stol då man kan sitta ner och arbeta samtidigt.

Kavla ut och ha sen på fyllning.

Mamma lägger sig i och hjälper till att dela den ihop rullade, fyllda degen.

Känn lite extra på bitarna, känns de bra?

Godkänt. Då lägger du bitarna i bullformar.

Det var den sista.

Under en duk igen för ytterligare jäsning. Nu tar du vid behov en tupplur av valfri längd och bullarna får vispat ägg och pärlsocker på sig. Därefter flyger de in i ugnen. Magiskt. När du vaknar är bullarna klara.

Första tuggan och det obligatoriska glaset med mjölk.

Tada! Se så nöjd man kan vara och gott var det också!

2 kommentarer:

  1. Såååå fint!

    Vad sugen jag blev på att baka nu!
    Tillbringar den mesta lediga tiden på svamppromenader eller i sängen med en god bok nuförtiden.
    Ska nog ta upp bakningen igen..

    Stor kram på er alla tre!

    SvaraRadera
  2. Stor kram till er också! Saknar er otroligt mycket. Måste säga att Maya var väldigt duktig på att baka, hon tog det väldigt seriöst. Framtida bagare kanske?

    SvaraRadera